Участь Богдана Паски у роботі конференції «Соборність як фундаментальна складова ідеології українського націоналізму»

17 квітня 2021 р. у м. Івано-Франківську відбулася Всеукраїнська наукова конференція з міжнародною участю «Соборність як фундаментальна складова ідеології українського націоналізму». Організаторами конференції, присвяченої 130-ій річниці з дня народження Євгена Коновальця, виступили кафедра теорії та історії держави і права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а також громадські інституції – Інститут наукових студій націоналізму, Центр національного відродження імені Степана Бандери і Поступовий гурт франківців. На конференції було обговорено концепт соборності в теорії і практиці українського націоналізму, відбулася презентація збірника праць її учасників (Соборність як фундаментальна складова ідеології українського націоналізму. Матеріали ІХ всеукраїнської наукової конференції з міжнародною участю. Івано-Франківськ, 16–17 квітня 2021 р. / Наук. ред. О.М. Сич. Івано-Франківськ: Лілея НВ, 2021. 260 с.).

На пленарному засіданні конференції із доповіддю на тему “Українська соборність у діяльності дисидента Валентина Мороза (1960–1970-ті рр.)” виступив кандидат історичних наук, провідний фахівець Інституту історії, етнології і археології Карпат Богдан Паска. Опубліковані матеріали конференції будуть доступні в основних бібліотеках України, а проведений науковий захід сприятиме концептуалізації ідеї соборності як фундаментальної складової ідеології українського націоналізму, глибшому вивченню історії України.

Відеозапис роботи конференції можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/organization.insn/videos/287133173018617