Оголошено передзамовлення книги Богдана Паски

Видавництво “Дискурсус” розпочало передзамовлення документально-історичного видання «Судовий процес Валентина Мороза: розсекречені матеріали», упорядником якого виступив провідний фахівець Інституту історії, етнології і археології Карпат, дослідник українського дисидентського руху Богдан Паска.

У книзі вперше опубліковано раніше засекречені матеріали з колишнього архіву КДБ УРСР, які стосуються кримінальної справи проти Валентина Мороза (1936–2019) — одного з лідерів українського дисидентства, яскравого історика й публіциста, справжнього символу національного руху 1970-х років. У центрі уваги видання — судовий процес над В. Морозом 1970 р. у місті Івано-Франківську. Ця розправа над дисидентом була однією з найбільш важливих подій, пов’язаних з українським національним рухом 1950–1980-х років на Прикарпатті. Вона одержала всеукраїнський і міжнародний розголос, сприяла приверненню уваги світової громадськості до проблеми підневільного становища України у складі Радянського Союзу. Результатами процесу були безпрецедентна мобілізація як учасників українського дисидентського руху, так і української діаспори в усіх країнах світу, проведення масштабних кампаній на захист репресованого історика.
До 30 листопада триває передзамовлення книжки за акційною ціною 290 грн. Повна ціна буде 350 грн. Замовити можна на сайті видавництва: