День абітурієнта на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин

8 квітня 2023 р. під час проведення Дня абітурієнта за допомогою відео конференції Zoom на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин відбулася зустріч зі школярами закладів загальної середньої освіти. На ній були присутні 36 випускників шкіл Івано-Франківської та сусідніх областей західноукраїнського регіону.

    Старшокласників привітав декан Кугутяк Микола Васильович, який у своєму виступі ознайомив зі структурою Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Микола Васильович акцентував увагу на тому, що структурний підрозділ є важливим науково-освітнім центром Університету, який орієнтується на внутрішні і міжнародні стандарти освіти.

 Відповідальний секретар відбіркової комісії Факультету історії, політології і міжнародних відносин, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Міщук ознайомив присутніх із перевагами навчання на Факультеті та розповів про специфіку й умови цьогорічного вступу. Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників освітніх програм, які реалізуються колективами кафедр Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    Про освітні програми Факультету історії, політології і міжнародних відносин: Середня освіта (Історія), Історія та археологія, Політологія, Політологія. Національна безпека, Міжнародні відносини, Міжнародні економічні відносини, Управління міжнародним бізнесом присутнім розповіли завідувачі кафедр і гаранти освітніх програм Ігор Райківський, Андрій Королько, Володимир Комар, Василь Климончук, Ігор Гурак, Лілія Михайлишин, Оксана Когут-Ференц, Сергій Васильченко.

    Зокрема, про спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» розповіли завідувач кафедри історії України і методики викладання історії Ігор Райківський та гарант освітньої програми цієї програми, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько. Зокрема, викладачами кафедри було звернуто увагу на кваліфікацію, особливості освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» та можливості працевлаштування по цій спеціальності.

     Наприкінці зустрічі відповідальний секретар відбіркової комісії Факультету Андрій Міщук та завідувачі кафедр і гаранти освітніх програм відповіли на низку запитань абітурієнтів стосовно умов вступу, навчального процесу, оплати за навчання, подальшого працевлаштування тощо.