Перемога книжкового проєкту Богдана Паски на Всеукраїнському конкурсі

У травні 2021 р. кандидат історичних наук, провідний фахівець Інституту історії, етнології і археології Карпат Богдан Паска подав книгу «Судовий процес Валентина Мороза: розсекречені матеріали» на мистецький конкурс Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) «Книжкові проєкти до 30-ї річниці Незалежності України». За результатами конкурсу відповідно до наказу МКІП від 12.08.2021 р. № 646 проєкт Б. Паски увійшов до переліку переможців. Книга про Валентина Мороза, підготовлена видавництвом «Дискурсус», буде опублікована та отримає державне фінансування. У книзі вперше будуть представлені секретні матеріали із архіву КДБ, які стосуються кримінальної справи проти Валентина Мороза (1936–2019) – одного з лідерів українського дисидентства, історика та публіциста, символу національного руху 1970-х рр.

    Довідково. Конкурс «Книжкові проєкти до 30-ї річниці Незалежності України» було оголошено 30 квітня 2021 року. До участі в конкурсі запрошувалися творчі спілки, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності.

    Книжкові проєкти подавалися за такими тематичними напрямами:

  • Новітня історія України.
  • Наші перемоги: боротьба за незалежність, становлення і розбудова Української держави (усі історичні періоди).
  • Наші герої: біографії видатних українців (усі історичні періоди).
  • Здобутки та перспективи незалежної України.
  • Туристичні магніти України (найкрасивіші місця, музейні скарби, спадщина, традиції, мистецтво).
  • Рідна мова: довідники та порадники для вивчення української мови.

   Детальніше за посиланням: https://book-institute.org.ua/uk/news/kategoriya-2/mkip-ogolosiv-perelik-peremozhciv-misteckogo-konkursu-knizhkovi-proekti-do-30-richnici-nezalezhnosti-ukra-ni?fbclid=IwAR3fkYeCCznWfCijbsdfdW6neLhs3nVrkA827kVEeI2ksfhNLVc6IeW4Ll8