Пізнавальна екскурсія студентів спеціальності «Комп’ютерна інженерія» до обласної бібліотеки

2 листопада 2023 р. провідний фахівець Навчально-наукового інституту історії, етнології і археології Карпат Богдан Паска організував цікаву екскурсію до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для студентів спеціальності «Комп’ютерна інженерія» фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    Екскурсію та інформаційну годину для студентів провели фахівчині відділу економіко-виробничої літератури Ганна Паска та Галина Селянкіна. Майбутні спеціалісти ознайомилися з правилами запису до книгозбірні, її веб-сайтом, бібліотечними послугами, особливостями роботи з електронним каталогом, а також книжковим фондом, періодичними виданнями, фаховою і діловою літературою.

    Працівниця відділу Ганна Паска зазначила, що бібліотека – це особливий простір, де не тільки зберігаються книжки. Тут також проводяться різноманітні культурно-мистецькі заходи, зустрічі з видатними українськими особистостями, організовуються виставки книг, картин, цікавих винаходів і виробів.

    Майбутні спеціалісти мали змогу ознайомитися із запропонованою навчальною літературою, виданнями з програмування та цифрових технологій: Васильєв О. «Програмування на С++»; «Свобода в мережі. Як насправді працює Інтернет»; Сміт Д. «Думати, як Білл Гейтс»; Мартін Р. «Чиста архітектура. Мистецтво розроблення програмного забезпечення»; Генк Райнвотер Дж. «Як пасти котів: посібник для програмістів, які мають керувати іншими програмістами»; «Код Федорука» та інші.

    Студенти переглянули відеоролик про відомого сербського та американського винахідника і фізика Ніколу Теслу та відеоматеріал, присвячений українському літаку АН-225 «Мрія», який було знищено на початку повномасштабного вторгнення рф.

    Корисним продовженням зустрічі для присутніх була лекція з історії України їхнього викладача Богдана Валерійовича Паски. У своєму виступі він наголосив на важливості бібліотеки для навчання та саморозвитку молодого покоління.

    У літературно-мистецькій вітальні бібліотеки студенти мали змогу переглянути виставку графічних портретів «Звитяжці. Пам’яті тих, хто повернувся на щиті» кандидатки мистецтвознавства, доцентки кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, членкині Національної спілки художників України Ірини Чмелик та поспілкуватися з авторкою.

    Студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника виявили бажання стати постійними читачами книгозбірні та відвідувачами бібліотечних культурно-мистецьких подій.