Профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти ліцею № 10 Івано-Франківської міської ради

22 лютого 2024 р. фахівець І категорії Інституту історії, етнології і археології Карпат Роман Кобильник спільно з колегами-викладачами Факультету історії, політології і міжнародних відносин в рамках профорієнтації зустрівся з учнями 11-х класів ліцею № 10 Івано-Франківської міської ради. Майбутні абітурієнти отримали детальну інформацію про спеціальності та освітні програми бакалаврського рівня, представлені на Факультеті та пріоритетні можливості реалізації планів на майбутнє, які вони отримають вступивши до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    Роман Кобильник, який є відповідальним за за профорієнтаційну роботу на Факультеті, ознайомив учнів з особливостями вступної кампанії 2024 року, виокремивши низку можливих цьогорічних нововведень, а також охарактеризував спеціальність 032 Історія та археологія, наголосивши на її важливість в сучасних реаліях російсько-української війни.

    Доцент Олег Єгрешій сфокусував увагу на освітній програмі спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр». Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників спеціальності 014 Середня освіта (Історія), які реалізуються колективами кафедр Факультету. Викладач наголосив, що базою для вступу на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин, зокрема і на спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» є повна середня освіта.

    Спеціальність 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії представили доцент кафедри міжнародних відносин Петро Гаврилишин і доцента кафедри іноземних мов і перекладу Ярина Бітківська. Вони відзначили перспективність застосування отриманих кваліфікованих знань з міжнародної політики та перфектність володінням іноземних мов.

    Для абітурієнтів, які виявили бажання займатися власною підприємницькою справою, брати участь в управлінні міжнародним бізнесом і займатися міжнародними економічними відносинами, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Сергій Васильченко представив спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини та 073 Управління міжнародним бізнесом (Менеджмент).