Образ Шевченка незримий на Майдані

Шевченко є титаном духу, натхненням української нації, вічним символом боротьби за справедливість, свободу та національне визволення України з-під гніту росії. І слова Шевченка – справді особливі, зокрема тим, що актуальні й до нині.

    26 лютого в Актовій залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника силами художньої самодіяльності Факультету історії, політології і міжнародних відносин проведено патріотичний захід «Тарас Шевченко незримо на Майдані». Образ Тараса Шевченка показаний тією постаттю, яка об’єднала учасників Революції Гідності. Саме багато в чому завдяки Шевченкові Євромайдан став революцією національного духу, який поривався утвердити національну і людську гідність громадян України. А головне – прагнув консолідувати українське суспільство. Шевченко великий і вічний, не вичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею.

    Акція мала також мету – долучити глядачів до збору коштів на FPV-дрони для наших захисників, ініційованого студентами чотирьох найбільших університетів м. Івано-Франківська спільно із Благодійним фондом «Вірні».