Участь у просвітницько-інформаційному семінарі для студентів педагогічного факультету

Відповідно до розпорядження ректора 28 лютого 2024 р. в онлайн-форматі відбувся просвітницько-інформаційний семінар агітаційно-пропагандистського спрямування для студентів 3 курсу педагогічного факультету на загальну тему «Українська державність у протистоянні військової агресії рф». Модератором зустрічі виступила завідувачка навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, к. пс. наук, доц. Лілія Миколаївна Романкова.

    Запрошеним учасником семінару був провідний фахівець Інституту історії, етнології і археології Карпат Богдан Паска, який виступив із доповіддю на тему «Викладачі та студенти факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України». Під час виступу Б.В. Паска акцентував увагу на різних поколіннях учасників українського національно-визвольного руху серед викладачів та студентів Університету – від представників руху спротиву радянському режиму в 1950-х – 1960-х рр. до сучасних воїнів ЗСУ, які боронять нашу державу від російської агресії.

    Учасники семінару отримали вичерпну інформацію про гурток викладачів Івано-Франківського педагогічного інституту середини 1960-х рр., який очолювали історики Валентин Мороз та Петро Арсенич. Було подано відомості про студентів та випускників Факультету історії, політології і міжнародних відносин, які загинули під час оборони територіальної цілісності нашої батьківщини в 2022–2023 рр. у східних та південних областях. Також проаналізовано процеси вшанування пам’яті загиблих Героїв, які відбуваються на рівні Факультету. Доповідь Б.В. Паски викликала чималий інтерес та схвалення серед аудиторії семінару.