Профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти Ліцею №13 Івано-Франківської міської ради

6 березня 2024 р. провідний фахівець Інституту історії, етнології і археології Карпат Богдан Паска спільно з колегами-викладачами Факультету історії, політології і міжнародних відносин Михайлом Москалюком, Вікторією Ницполь, фахівцем І категорії Інституту Романом Кобильником в рамках профорієнтації зустрівся з учнями 10 і 11-х класів Ліцею №13 Івано-Франківської міської ради.

    Майбутні абітурієнти отримали детальну інформацію про Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, престижність отримання вищої освіти в одному з провідних університетів України, широкий вибір спеціальностей, які відкривають можливість реалізувати молодим людям свої плани в майбутньому. Учням було цікаво дізнатися про особливості вступної кампанії 2024 р., а також різні види допомоги для підготовки до здачі НМТ, які пропонує Університет на безкоштовній основі. Представники Факультету детально розповіли про наявні освітні програми за якими можуть навчатися студенти, а саме «Історія та археологія», «Середня освіта (Історія)», «Політологія», «Політологія (Національна безпека)», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини», «Управління міжнародним бізнесом», специфікою навчального процесу та різновидністю практик. Значну увагу викладачі приділили професійним навичкам, які отримають майбутні студенти і ким зможуть працювати.

    Зокрема, Богдан Паска сфокусував увагу на освітній програмі спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр». Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників спеціальності 014 Середня освіта (Історія), які реалізуються колективами кафедр Факультету. Викладач наголосив, що базою для вступу на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин, зокрема і на спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» є повна середня освіта.

    Висловлюємо подяку заступнику директора Ліцею №13 Івано-Франківської міської ради Гришко Галині Петрівні, вчителям Бушковій Вірі Степанівні, Стасулі Марії Федорівні за допомогу в організації і проведенні зустрічі.