«Весняні фестини» на підтримку студентів факультету, які перебувають у лавах ЗСУ

10 травня на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин відбулись благодійні «Весняні фестини» з метою збору коштів для студентів факультету, які перебувають у лавах ЗСУ. На фестинах можна було ознайомитись з традиційним одягом, їжею, вишивкою історико-етнографічних районів Івано-Франківщини: Покуття, Опілля, Гуцульщини, Бойківщини. Студенти організували експозицію давніх світлин, прикрас, рушників, сорочок, головних уборів, продаж страв та солодощів, фотозони. Бойківський традиційний жіночий костюм був представлений Долинським краєзнавчим музеєм «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів.

    Народний аматорський вокальний ансамбль «Коралі» на чолі з Галиною Мартиненко, учасницею якого є доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Лілія Іванівна Михайлишин, виконав пісні, зокрема «Дай, Боже, сили нашим солдатам».

    Студентки Анастасія Бариляк, Лілія Дякун, Інеса Зітинюк, Христина Андріяшко заспівали гаївки, коломийки, Яна Калинчук декламувала авторський вірш про с. Микуличин.

    Виготовлені на майстер-класі синьо-жовті ангели стануть охоронцями для факультетських захисників та захисниць на фронті.

    Дякуємо усім гостям та учасникам за участь у «Весняних фестинах».

    Під час заходу зібрано 24 571 грн., які будуть використані для допомоги нашим студентам і студенткам на передовій.