Прикарпатський університет увійшов у десятку найкращих університетів України!

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника вдруге увійшов у ТОП-10 закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus 2023 року. Відповідно до аналітичних даних Scopus індекс Гірша Прикарпатського університету досягнув 59, а минулого року становив 54!

    Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. Рейтинг складений за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2023 р.

     База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

    У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

    На даний час науковцями Прикарпатського опубліковано 1646 статті у виданнях, що входять до міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Загальна кількість цитувань –19474.

    У 2022 р. було опубліковано 1404 статті у виданнях, а загальна кількість цитувань – 15648.