Підсумкова нарада з науково-дослідної практики студентів денної і заочної форми навчання спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр»

5 грудня 2023 р. за допомогою сервісу організації конференцій Google Meet відбулася підсумкова нарада з науково-дослідної практики, в якій взяли участь студентів ІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» (денна і заочна форма навчання) та викладачі-методисти, наукові керівники дипломних робіт на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти. Зазначена практика студентів є невіддільною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців цієї спеціальності і є важливою складовою підготовки написання та захисту дипломної роботи на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти. Також вона спрямована на формування загальних і фахових компетентностей здобувачів вищої освіти, закріплення теоретичних знань, отриманих під час навчання, набуття й удосконалення практичних навичок і умінь за спеціальністю 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр». Науковим керівником практики 4-х магістрантів виступив провідний фахівець Інституту історії, етнології і археології Карпат Богдан Паска. 

    Керівник по Факультету з проведення науково-дослідної практики студентів цієї спеціальності кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії А.З. Королько відзначив, що програма практики студентів розроблена відповідно до Закону України «Про вищу освіту», до «Положення про організацію та проведення практики у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника від 28 квітня 2023 р., «Стратегії розвитку Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» на 2020–2025 рр.», навчального плану спеціальності й кваліфікаційній характеристиці, освітній програмі, інструкції з охорони праці та навколишнього середовища, Наскрізної програми практики спеціальності 014 Середня освіта (Історія) Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    Метою науково-дослідної практики є поглиблення навичок самостійної наукової роботи, розширення наукового світогляду студентів. Науково-дослідна практика передбачає здатність до визначення структури та логіки чіткого написання дипломної роботи на здобуття другого (магістерського), результати якої захищатимуться перед Екзаменаційною комісією у третій декаді грудні 2023 р.

   Андрій Королько ознайомив студентів про вчасне і правильне оформлення документації науково-дослідної практики (календарний графік проходження практики; щоденник практики; план-проспект дипломної роботи; звіт про проходження науково-дослідної практики; бібліографія дипломної роботи; індивідуальне завдання; відгук і оцінка роботи студента на практиці).

    Віримо, що студенти ІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» (денна і заочна форма навчання) закріплять свої практичні і теоретичні знання, отримані під час проходження науково-дослідної практики, для подальшого успішного захисту дипломних робіт на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти.