Вийшов у світ збірник тез конференції «Історико-краєзнавча діяльність у закладах освіти в умовах Нової української школи»

Вийшов у світ збірник тез Всеукраїнської науково-практичної конференції «Історико-краєзнавча діяльність у закладах освіти в умовах Нової української школи» (м. Івано-Франківськ, 18 травня 2023 р.; детальніше: http://surl.li/lmfyn), підготовлений викладачами кафедри історії України і методики викладання історії та працівниками Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. На сторінках збірника побачила світ навчально-методична стаття провідного фахівця Інституту історії, етнології і археології Карпат Богдана Паски. 

    У збірнику розглядаються актуальні питання концептуальних засад Нової української школи при вивченні історії рідного краю в закладах освіти, формування компетентностей здобувачів освіти крізь призму історико-краєзнавчих досліджень, визначення місця і ролі учителя та керівника гуртка в освітньому середовищі НУШ, організації та проведення науково-дослідницької, пошуково-краєзнавчої діяльності у закладах освіти, характеристики позакласної і позашкільної краєзнавчої гурткової роботи як дійового засобу національно-патріотичного виховання учнівської і студентської молоді, функціонування музею закладу освіти як платформи краєзнавчих досліджень у контексті НУШ.

    Збірник матеріалів конференції буде корисний для вчителів, науковців, музейних працівників, краєзнавців, студентів, які цікавляться вдосконаленням історико-краєзнавчої роботи в закладах освіти.